Közélet

Az óbecsei Szociális Védelmi Központ gépjárművet kapott a fogyatékkal élők számára

Bogdanović Zorana | 2020. február. 12. | 14:02 | Közélet

Az óbecsei Szociális Védelmi Központ,  az Európai Uniótól, egy speciális gépjárművet kapott, a fogyatékkal élő személyek szállítására,  e kiszolgáltatott polgári csoport életminőségének javítása és a helyi közösségi tevékenységekbe való fokozottabb bevonásuk érdekében.

Ez egy 27.500 euró értékű adomány, az „Építsünk otthont közösen”projektum keretében, amelyet az Egyesült  Nemzetek Szervezete Projektszolgáltatási Iroda hajt végre, és az Európai Unió finanszíroz.

Az óbecsei Szociális Védelmi Központ szolgáltatásainak felhasználói bázisában 118 gyermek, 48 fiatal és 108 felnőtt testi fogyatékkal élő személy van. Ennek a járműnek a potenciális felhasználói száma azonban nagyobb lehet, mivel  községünk területén nagyszámú egyedülálló háztartás és gyermek van, akiknek szükségük lesz az ilyen típusú szolgáltatásra, mondta  Božović.

A speciális hidraulikus emelővel rendelkező  kocsi  egyenlőre egyedüli ilyen típusú jármű Óbecse községben.

A község elnöke bejelentette, hogy a helyi önkormányzat az elkövetkező időszakban az illetékes minisztériummal és a tartományi titkársággal együttműködve arra fog törekedni, hogy az infrastruktúrális akadályokat megszüntesse Óbecse község területén, melyekkel a fogyatékkal élők nap mint nap szembesülnek.

Egyébként az „Építsünk otthont közösen”projektumnak köszönhetően, falusi házakat vásároltak Óbecse község területén, 19 roma család számára, így a 106 családtagnak most már biztosítva van az állandó lakhatása.

Az óbecsei Szociális Védelmi Központ gépjárművet kapott a fogyatékkal élők számára
Még több hír ebből a kategóriából