Közélet

Idéntől elektronikus úton is beiratkozhatnak a gyerekek a Labud Pejović IEI-be

Bogdanović Zorana | 2020. február. 13. | 12:12 | Közélet

A gyermekek félnapos és egésznapos tartózkodására való felvételi pályázatot az óbecsei  Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézménybe, a 2020/2021-es munkaévre, április elején hirdetik meg.

Idéntől a szülőknek és a gondviselőknek lehetősége lesz  a gyermekeiket elktronikus úton is beiratni az óvodába. Ezt a szolgáltatást Szerbiában négy évvel ezelőtt vezették be, és akkoriban csak 17 községre terjedt ki. Óbecse Község Közigazgatási hivatalának, valamint az Informatikai és Elektronikus Irányítási Hivatal együttműködésének köszönhetően, ez a szolgáltatás idéntől, elérhető lesz, Óbecse község polgárai számára is.

Emlékeztetünk arra, hogy az óbecsei szülők fokozott érdeklődése miatt, hogy a 3-tól 6 éves gyermeküket beirassák az óvodába, jóváhagytak két új oktatási csoport megnyitását. Szükség van azonban még egy bölcsödei tagozat megnyitására is.

A helyi elemzések kimutatták, hogy Óbecse község területén élő összes háromtól öt és fél éves gyermek közül, körülbelül 63 százalékuk jár óvodába. A Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézmény, az elkövetkező időszakban, célzott lakosság-felméréseket végez majd, annak érdekében, hogy motiválja a szülőket és a gondviselőket gyermekeik óvodába való beiratására, valamint a lehetőségeikről és jogaikról való tájékoztatás céljából.

A felmérés eredményeinek tudatában, az intézmény szeptembertől kezdve, további programokat és tevékenységeket vezet be a szülők igényeinek és érdekeinek megfelelően.

A kutatások kimutatták, hogy sok nem beiratott gyermek, szociálisan hátrányos helyzetű családokból származik, ezért az óvoda aktivitásaiba bevonja a fontos stratégiai partnerét - az óbecsei Szociális Védelmi Központot.

A  Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézmény február 24. kezd újra dolgozni. Egyébként, néhány nappal a Tartományi Oktatási Titkárság az óvodai és  iskolai munka ideiglenes felfüggesztéséről szóló határozata előtt, az Óbecse község területén élő gyermekeknek csaknem az egyharmada, hiányzott az óvodákból.

Idéntől elektronikus úton is beiratkozhatnak a gyerekek a Labud Pejović IEI-be
Még több hír ebből a kategóriából