Mezőgazdaság

A mezőgazdászok megismerkedtek az új mechanizáció beszerzésének lehetőségeivel

Bogdanović Zorana | 2020. február. 26. | 12:05 | Mezőgazdaság

„Hogyan újítható fel a mechanizáció és a felszerelés?”  ez volt a témája annak a szaktanácskozásnak, amit a Szerb Fiatal Gazdálkodók Szövetsége, a Tartományi Mezőgazdasági Titkárság, Óbecse Község Mezőgazdasági Irodája, és a verbászi Mezőgazdasági Szakszolgálat szervezett, Óbecse önkormányzatának épületében.

A konferencián a mezőgazdasági gépek és berendezések gyártásával, képviseletével, forgalmazásával és értékesítésével foglalkozó vállalatok képviselői is részt vettek. Az ülést azzal a céllal tartották, hogy a fiatal gazdálkodók megismerhessék az új gépek beszerzési lehetőségeit, amelyeket részben támogatni fognak.

Az év elején a Mezőgazdasági Minisztérium pályázatot hirdetett a Szerbiában gyártott  új traktorok  beszerzésének  támogatására.

Az Állam ezen döntését az óbecsei mezőgazdasági termelők is támogatják.

Óbecse község és a Tartományi Mezőgazdasági Titkárság közötti együttműködést tükrözi az a többszáz-millió dinár, amit mezőgazdasági fejlesztésekbe fektettek be,  a Tiszamente legnagyobb községének területén.

A mezőgazdaság Óbecse község egyik legfontosabb ágazata, ezért a helyi önkormányzat a jövőben, további beruházásokat és forrásokat szándékozik biztosítani ennek fejlesztésére.

Ugyanezen összejövetelre, a jövő héten,  Nagybecskereken kerül sor.

A mezőgazdászok megismerkedtek az új mechanizáció beszerzésének lehetőségeivel
Még több hír ebből a kategóriából