Kultúra

„Đubretar Ekostar”: A gyermekek a változás kulcsának megteremtői

Bogdanović Zorana | 2020. február. 28. | 13:23 | Kultúra

„Az Önök öt perce a mi tisztább jövőnkért” – ez az üzenete a „Đubretar Ekostar”című előadásnak, melynek bemutatóját a Városi Színház Gyermek Drámastudiójának színészei adták elő.

Egy olyan darabról van szó, amely azzal a céllal jött létre, hogy szórakoztató-edukatív módon felkeltse a lakosság környezet-tudatosságát, valamint,  hogy a legkisebbeket megtanítsa a hulladék helyes kezelésének szabályaira és az újrahasznosítás fogalmára. Erre csak  egy kis időt kell rászánni, és hajlandóságot kell mutatni, mondták a fiatal színészek.

Készen kell állnunk arra, hogy befektessünk gyermekeinkbe, és hogy ez a legmegfelelőbb formája ennek, azt a közönség reakciója is bebizonyította, üzenik a Tartományi Urbanisztikai és Környezetvédelmi Titkárságból.

Az előadás, melynek szövegét Velimir Cvejanov írta, rendezője pedig Aneta Tucakov, az  „Újrahasznosítás  közösen” akció keretében jött létre, amit a Tiszamente-Óbecse és a belgrádi Ekostar pak vállalatok valósítanak meg.

A gyermekek a jövő tartópillérei a környezet és a fenntartható fejlődés területén, de a változás egyik fő mozgatórugói is – ez egy újabb üzenete az előadásnak.

„Đubretar Ekostar”: A gyermekek a változás kulcsának megteremtői
Még több hír ebből a kategóriából