Društvo

Najslađi dan u vrtiću „Duga“

Vukašin Ljubojev | 5. mart. 2020. | 11:33 | Društvo

Mališani iz svih vaspitnih grupa vrtića „Duga“ u Novom selu imali su jedinstveno i slatko predavanje o pčelama i medu. Zajedničkim snagama mesne zajednice i predškolske ustanove u ovom delu grada, deca su na teorijski, praktičan i ukusan način stekla znanje o svim blagodetima meda i o tome šta je pčelarstvo.  

Novoizabrani članovi Saveta III Mesne zajednice „Bratstvo jedinstvo“ u Novom selu, odlučili su da učvrste saradnju sa Predškolskom ustanovom „Labud Pejović“ i podignu je na još viši nivo, a znajući da je ova ustanova spremna za svaki vid saradnje, obratili su se direktorki Tatjani Mitić, kako bi realizovali ovu akciju.

Član Saveta III Mesne zajednice Andraš Serda, koji je ujedno i pčelar, decu je upoznao sa odećom, sastavom košnica, alatima koji se koriste u pčelarstvu, kao i o samim pčelama i njihovom produktu-medu. Serdi je ovo osma godina kako se bavi pčelarstvom, a trenutno u svom vlasništvu ima sto košnica.

Za sam kraj predavanja mališani su se zasladili Serdinim medom od bagrema i suncokreta, dok je poseban naglasak bio na kristalisanom medu. A sa sobom su poneli i slatki poklončić.

Najslađi dan u vrtiću „Duga“
Ostale vesti iz ove kategorije