Društvo

Granice među mladima iz država bivše Jugoslavije ne postoje

Vukašin Ljubojev | 11. mart. 2020. | 11:26 | Društvo

Ekonomsko-trgovinska škola u okviru druge faze „Mladi sa brdovitog Balkana“ potpisala je memorandum o saradnji sa Srednjoškolskim centrom „Nedžad Ibrišimović“ iz Ilijaša, dok će u junu u Baru biti potpisan memorandum sa tamošnjom Srednjom ekonomsko-ugostiteljskom školom, čiji su predstavnici i đaci takođe ova tri dana boravili u Bečeju.

Reč je o projektu koji su podržali Omladinska organizacija „Iskoristi dan – Carpe diem“ iz Ilijaša, Regionalna kancelarija za saradnju mladih i Fond Ujedinjenih nacija za izgradnju mira.

Projekt ima za cilj da sruši predrasude i barijere među mladima, da ih podstakne na kooperativnost, razmenu ideja, upoznavanje sa različitostima, kao i da kroz debate radionice i umetnost mladi budu upoznati sa različitostima među svojim vršnjacima iz drugih država bivše Jugoslavije.

U projekat su uključeni nastavnici iz ovih škola, direktno je uključeno deset đaka iz svake srednje škole, dok će indirektno učestvovati nešto više od 2.000 učesnika.

Gosti su u prethodna tri dana obišli znamenitosti Bečeja, a danas su im đaci Ekonomsko-trgovinske škole Bečej predstavili svoju ustanovu. U okviru projekta srednjoškolci iz Srbije, Bosne i Hercegovine I Crne Gore odigrali su predstavu forum teatarske izvedbe “Ja u miru mogu sve”.

Granice među mladima iz država bivše Jugoslavije ne postoje
Ostale vesti iz ove kategorije