Društvo

Upis dece u vrtić elektronskim putem

Zorana Bogdanović | 20. mart. 2020. | 8:51 | Društvo

Upis dece u poludnevni i celodnevni boravak u Predškolskoj ustanovi „Labud Pejović“ za radnu 2020/2021. godinu počinje 30. marta i trajaće do 10. aprila. Imajući u vidu novonastalu situaciju, roditelji i staratelji decu će moći da prijave isključivo elektronskim putem na portalu E-uprava, a u okviru usluge eVrtić.

U slučaju da roditelji ili staratelji ne budu uspeli da na ovaj način prijave decu u vrtić, Predškolska ustanova „Labud Pejović“ će im, kada se steknu uslovi, omogućiti dodatan termin kako bi ih prijavili ličnim putem.

Roditelji ili staratelji najpre moraju napraviti nalog na portalu E-uprava, nakon čega će popuniti prijavni obrazac i elektronski ga proslediti predškolskoj ustanovi.

Elektronska prijava moguća je i za decu samohranih roditelja, razvedenih roditelja, decu žrtava nasilja u porodici, decu sa smetnjama u psihofizičkom razvoju, decu iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite. S tim da će roditelji ili staratelji od predškolske ustanove dobiti obaveštenje putem mejla ili sms poruke za dostavljanje dodatne dokumentacije kojom će dokazati svoj status.

Inače, pre dva dana dezinfikovani su svih 14 objekata Predškolske ustanove „Labud Pejović“ u svim naseljenim mestima naše opštine.

Upis dece u vrtić elektronskim putem
Ostale vesti iz ove kategorije