Közélet

NFSZ: Kizárólag elektronikus úton zajlik a kommunikáció az ügyfelekkel

TV Bečej Redakcija | 2020. március. 23. | 8:48 | Közélet

NFSZ: Kizárólag elektronikus úton zajlik a kommunikáció az ügyfelekkel

Annak érdekében, hogy lehetőségeket találjon a munkafolyamat leghatékonyabb folyamatosságára, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat bejelentette, hogy kizárólag elektronikus úton fog kommunikálni az ügyfelekkel.

A személy első kérelmét a nyilvántartásba vételre, valamint a munkanélküli ellátásra való jogosultságról szóló kérvényt, elektronikus úton kell benyújtani, úgyanúgy mint a nyilvántartásban szereplő személy státusáról szóló igazolást is.

A kérvényeket és a pályázatokra szóló jelentkezést is, elektronikus úton kell benyújtani.

Az erről szóló részletes tájékoztatás és az űrlapok is, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat honlapján találhatóak meg, a www.nsz.gov.rs címen.

A szükséges űrlapok, melyeket a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálathoz  kell eljuttatni, megtalálhatók a szolgálat honlapján, a „Dokumentumok“  majd az „Űrlapok“ opció alatt.

A dokumentáció beszerzése és annak kiegészítése az ügyfelekkel, elektronikus úton történik:

Az önfoglalkoztatási program iránt érdeklődő személyeknek, valamint azoknak, akik már jelentkeztek az említett programban való részvételre, elektronikus úton eljuttatják a „Az út egy sikeres vállalkozóhoz” című oktatási prezentációt.

Azok a munkáltatók, akik a rendkívüli állapot bevezetése  miatt, megszüntetik a program végrehajtását, a megszüntetést szerződéses kötelezettségeik teljesítésének késedelmeként kell kezelni mindaddig, amíg a felmerült körülmények be nem fejeződnek.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat weboldalán, valamint minden Fiókintézet bejárati ajtaján, megtalálhatóak az elérhetőségi telefonszámok és e-mail címek, melyek segítségével az érdekelt ügyfelek megkaphatnak a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat Fiókintézetének munkájával kapcsolatos minden szükséges információt.

Még több hír ebből a kategóriából