Közélet

NFSZ: A határidők alkalmazása rendkívüli állapot idején

TV Bečej Redakcija | 2020. március. 27. | 12:50 | Közélet

NFSZ: A határidők alkalmazása rendkívüli állapot idején

Szerbia Kormánya rendeletet hozott,  a rendkívüli állapot ideje alatt, a határidők alkalmazásáról, a közigazgatási eljárásokban, ezért a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat a következőkről tájékoztatja az ügyfeleket:

-Azok a felek, akiknek nem áll módjukban elektronikus, vagy postai úton kérelmezni munkanélküliségük nyilvántartásba-vételét, és kérvényezni a pénzügyi támogatást a rendkívüli álapot idején, ezt megtehetik, mihelyt megszűnik a rendkívüli állapot. A rendkívüli állapot ideje alatt a határidők alkalmazása megszakad.

-A hatósági végzések és más dokumentumok kézbesítésétől számított 15 napot, a rendkívül helyzet végétől számítják. Ettől a naptól kezdődik a fellebbezések, a panaszok és egyéb jogorvoslati lehetőségek benyújtásának határidejei, valamint az olyan határidőkkel kapcsolatos intézkedések meghozatala, melyeket egyébként nem lehet meghosszabbítani. Ha valamelyik fél a rendkívüli helyzet ideje alatt, illetve a rendkívüli állapot befejezésétől számított 15 napos határidő előtt, időben beadta beadványát, akkor ezt nem kell újból benyújtania.

-A közigazgatási szervek intézkedéseire (a kérelmek, fellebbezések, egyéb jogorvoslati lehetőségek, valamint a felek egyéb  beadványainak megoldása) meghosszabbítandó a határidő 30 nappal, a rendkívüli állapot megszűnésétől számítva.

Minden információt megtalálnak a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat honlapján, a www.nsz.gov.rs oldalon, vagy érdeklődhetnek az illetékes Fiókintézet telefononszámán is.

Még több hír ebből a kategóriából