Egészségügy

Az óbecseiek még válsághelyzetben sem feledkeznek meg a jótékonykodásról

Bogdanović Zorana | 2020. április. 8. | 9:39 | Egészségügy

A Szerbiában bevezetett rendkívüli állapot óta, az első önkéntes véradási akción Óbecsén, 59 polgár vett részt. Közülük 46-an adtak vért, ketten első alkalommal, az összes véradó közül pedig 17-en nők voltak.

Mivel nagyobb helyre volt szükség, a járvány idején az előírt egészségügyi intézkedéseknek megfelelően, az akciót a Zdravko Gložanski Általános Iskolában tartották. Az  önkéntes véradók, akik az óbecsei Vöröskereszt meghívására eljöttek az akcióra, egyáltalán nem bánták, hogy a bonyolultabb eljárás miatt, a szokásosnál több időt töltöttek el, mivel a vérnek, ugyanúgy mint az életnek is, nincs ára.

A vérkészlet stabil,és eddig semmilyen vércsoportból nincs hiány, mondta Milana Beronja, a Vajdasági Transzfúziós Intézet orvosa. Noha rendkívüli állapot van érvényben, az önkéntes véradási tevékenységek  az éves terv szerint zajlanak, tette hozzá a doktornő.

Az Óbecsei Vöröskereszt mintegy 300 meghívót küldött szét az önkéntes véradóknak. Egyébként, ahogyan a szervezetben elmondták, bevezették az SMS-üzeneteken keresztüli értesítésküldést.

Emlékeztetőül elmondjuk, hogy április 10-én Bácsföldváron is megszervezik az önkéntes véradási akciót a Helyi Közösség épületében, nyolctól 10 óráig.

Az önkéntes véradási akció tervét heti szinten megjelentetik a Vajdasági Transzfúziós Intézet honlapján.

Az óbecseiek még válsághelyzetben sem feledkeznek meg a jótékonykodásról
Még több hír ebből a kategóriából