Servisne informacije

Iduće nedelje odnošenje džakova sa sekundarnim sirovinama

Redakcija TV Bečej | 13. april. 2020. | 13:01 | Servisne informacije

Iduće nedelje odnošenje džakova sa sekundarnim sirovinama

Radnici preduzeća "Potisje-Bečej" DOO džakove sa sekundarnim sirovinama iz domaćinstava na teritoriji Bečeja i Bačkog Petrovog Sela odnosiće u toku iduće nedelje.

U Bačkom Petrovom Selu zeleni džakovi će biti odneti u ponedeljak, potom 22, 23. i 24. aprila u Prvoj, Drugoj i Trećoj mesnoj zajednici.

Podsetimo da stanovnici Bačkog Gradišta, Mileševa, Drljana, Radičevića i Poljanice sekundarne sirovine - plastiku, staklo, karton i aluminijum treba da odlažu u žute kontejnere postavljene na javnim površinama u svakom od navedenih naseljenih mesta, a za svakih deset do jedanaest domaćinstava.

ŠTA SE UBACUJE U DŽAKOVE ZA SEKUNDARNE SIROVINE?

U džakove za sekundarne sirovine stavljati plastične boce u kojima su bili prehrambeni proizvodi kao što su sokovi, pivo, mleko a ne ubacivati plastične boce od jestivog ulja i jogurta, kao ni od hemije kao što su razređivač, sredstvo za pranje sudova, sone kiseline itd.

Od limenki isto samo od prehrambenih proizvoda kao što su sokovi, energetska pića, piva i drugih osvežavajućih napitaka a ne ubacivati konzerve od paštete, mesnog narezka, sardina i tunjevine, limenke od farbi i lakova.

Sve vrste kartona, papirnih novina i papira za štamapanje - ne ubacivati ubruse, toalet papir i maramice.

Džakovi sa sekundarnim sirovinama odnose se posebnim vozilom, ne u isto vreme kada i kante za smeće.

Džakovi moraju biti upotpunosti napunjeni sekundarnim sirovinama.

Ostale vesti iz ove kategorije