Društvo

Crveni krst Bečej: Humanitarna pomoć za stanovništvo seoskih sredina

Zorana Bogdanović | 15. april. 2020. | 9:28 | Društvo

Crveni krst Bečej započeo je podelu paketa hrane i sredstava za higijenu socijalno-ugroženim porodicama na teritoriji opštine Bečej, koje je Crveni krst Vojvodine dobio iz Pokrajinskih robnih rezervi odlukom Vlade AP Vojvodine.

U saradnji sa mobilnim timom Opštine Bečej biće podeljeno 250 paketa humanitarne pomoći građanima, koji nisu korisnici Centra za socijalni rad niti spadaju u kategoriju penzionera čija mesečna primanja ne prelaze 30.000 dinara, ali žive u teškim uslovima.

Humanitarna pomoć najvećim delom usmerena je na stanovništvo seoskih sredina naše opštine. Crveni krst Bečej je podatke o najugroženijim porodicama dobio od mesnih zajednica, čiji predstavnici, poput Daliborke Popov iz Drljana, svakodnevno obilaze najstarije i najugroženije meštane.

Za Rožiku Mešter i njenog supruga, koji u Drljanu žive od poljoprivrede, pomoć će dobro doći jer uz skromna primanja školuju četvoro dece.

Porodicama u seoskim sredinama ovakav vid podrške ujedno znači da nisu zaboravljeni i zanemareni u kriznim vremenima.

Crveni krst Bečej u saradnji sa volonterima mobilnog tima Štaba za vanredne situacije opštine Bečej u narednim danima nastavlja podelu humanitarnih paketa najugroženijim meštanima.

Crveni krst Bečej: Humanitarna pomoć za stanovništvo seoskih sredina
Ostale vesti iz ove kategorije