Kultúra

Hétfőtől megkezdi a könyvek kiadását az Óbecsei Népkönyvtár

Ljubojev Vukašin | 2020. április. 29. | 9:12 | Kultúra

A több mint egy hónapig tartó zárvatartás után, a rendkívüli állapot idején, a Kultúrális és Tájékoztatási Minisztérium Ajánlást intézett minden könyvtárnak, levéltárnak, múzeumnak és galériának Szerbiában, amely alapján kinyithatnak és folytathatják a munkát.

Ebben a tekintetben, a koronavírus terjedésének megakadályozására irányuló megelőző intézkedések bevezetését követően, az Óbecsei Népkönyvtár, hétfőn, a májusi ünnepek után, megkezdi a munkát.

Mivel megerősítést nyert, hogy a vírus egy ideig még él a papíron és a kartonon, a járványügyi szakértő ajánása alapján, a felhasználók által visszahozott könyveket, nem helyezik el azonnal a megfelelő polcokra, hanem egy adott helyen gyűjtik, magyarázta Lovas, hozzátéve, hogy a felhasználóknak nem lesz megengedve, hogy saját maguk vegyék le a polcokról a kívánt könyveket.

Az olvasni vágyók három könyvet vehetnek ki, és a könyvtár minden fiókintézetének munkaideje 8-tól 13 óráig tart. Minden épületben rögtönzött pultok lesznek felszerelve, a felhasználók pedig egyenként jöhetnek be, kötelezően a védőmaszk és a kesztyű viselésével.

Lovas kiemelte, hogy a Könyvtár a rendkívüli állapot ideje alatt sem szüntette meg működését, hanem a könyvalap rendszerezésének tevékenységeire összpontosított, miközben kapcsolatot tartott fenn a felhasználókkal a közösségi hálózatokon keresztül, ahol az alkalmazottak, különféle oktatási és szórakoztató tartalmakat tettek közzé.

Hétfőtől megkezdi a könyvek kiadását az Óbecsei Népkönyvtár
Még több hír ebből a kategóriából