Društvo

Umesto u Zemunu, sudbonosno „DA“ pod maskama rekli u Bečeju

Zorana Bogdanović | 6. maj. 2020. | 9:46 | Društvo

Saša Milošević i Branislava Kostić došli su iz Zemuna kako bi u svečanoj sali Opštine Bečej obavili jedan od najvažnijih i najlepših poslova u životu.

U prisustvu matičarke, dva svedoka i petogodišnje kćerke Staše, sklopili su građanski brak u Sašinom rodnom Bečeju, poštujući sve propisane mere zaštite.

Kako okupljanja većeg broja ljudi trenutno nisu moguća, ova porodica će svadbenu proslavu upriličiti kada se situacija bude stabilizovala.

Inače, za vreme vanrednog stanja u Opštini Bečej održano je petnaestak građanskih venčanja, a duplo toliko je, mahom, pomereno za septembar i oktobar, objašnjava matičarka Vera Hartman, koja se ovim poslom bavi tri decenije.

Matičari usled vanrednog stanja ne izlaze na teren, tako da su mladenci morali da se venčaju u samoj opštini.

Godišnje u opštini Bečej sklopi se između 200 i 250 građanskih brakova, a od tog broja deset odsto mladenaca nisu Bečejci, već dolaze iz drugih gradova i opština.

Inače, na današnji dan, pre 100 godina, u Opštini Bečej sklopljena su dva braka. U ovom velelepnom zdanju baronice Eufemije Jović donedavno su se čuvale prve opštinske matične knjige iz 1895. godine, koje su predate Istorijskom arhivu.

Umesto u Zemunu, sudbonosno „DA“ pod maskama rekli u Bečeju
Ostale vesti iz ove kategorije