Društvo

Od kozmetičkih tretmana najtraženiji manikir, pedikir i depilacija

Zorana Bogdanović | 12. maj. 2020. | 8:02 | Društvo

Pre ulaska u kozmetički salon, klijentkinje su dužne da prođu propisane mere zaštite. Najpre dezinfekcija obuće, potom ruku, uz obavezno stavljanje zaštitne maske, a nakon toga sve je spremno za početak tretmana.

Sva oprema se dezinfikuje i pre i nakon korišćenja. U salonima lepote ionako je važilo pravilo zakazivanja, ali sada klijentkinje na tretmane treba da dolaze same, bez pratnje kao što je to ranije bio slučaj, objašnjava kozmetičarka Anita Ristić.

Oršolja Lastovič, jedna od Anitinih redovnih klijentkinja, kaže da je jedva dočekala početak rada salona.

Inače, od tretmana najtraženiji su manikir, pekidir, kao i depilacija. Termini su popunjeni nekoliko nedelja unapred. Kada je reč o šminkama za svečane prilike, one će sigurno biti aktuelne za nešto više od mesec dana, kada ponovo budu počele da se organizuju različite proslave.

Kada je reč o kozmetičkim obukama, one će, zbog novonastale organizacije, sačekati do kraja juna, objašnjava naša sagovornica i dodaje da je iz predostrožnosti salon zatvorila desetak dana pre nego što su zabranjene lične usluge tog tipa.

Pored propisanih mera i procedure prilikom dolaska u salon, preporuka korisnicama kozmetičarskih usluga je da, ukoliko primete bilo kakve zdravstvene tegobe i simptome, otkažu svoje termine i na taj način sačuvaju svoje i zdravlje drugih ljudi.

Od kozmetičkih tretmana najtraženiji manikir, pedikir i depilacija
Ostale vesti iz ove kategorije