Društvo

Meštani Bačkog Petrovog Sela ujedinjeni sredili kišmolsku plažu

Vukašin Ljubojev | 18. maj. 2020. | 10:02 | Društvo

Nešto više od pedesetak meštana Bačkog Petrovog Sela i ove godine kroz akciju čišćenja kišmolske plaže u tom naseljenom mestu, pokazalo je pravi primer zajedništva, volje i želje svih generacija koje su se ujedinile da urede prostor gde će provoditi vrele letnje dane.

Akcija je organizovana na inicijativu Mesne zajednice „8. oktobar“ iz Bačkog Petrovog Sela, a uz podršku lokalne samouprave, Javnog preduzeća „Komunalac“ i „Potisja – Bečej“ DOO. Osim stanovnika, u čišćenju plaže pomogli su i članovi udruženja građana „Da Vinči“, Ribolovačkog udruženja „Kečiga“, kao i civilna organizacija „Mladi za naše selo“.

Pored terena za odbojku i splava koji je finansirala Kancelarije za mlade opštine Bečej, od ove godine na plaži se nalazi i dečije igralište koje je izmešteno iz centra sela, a sve sa ciljem da najmlađi posetioci što lepše i kvalitetnije provedu vreme kraj Tise.

Zahvaljujući lepom vremenu, akcija je protekla uspešno. Smeće i granje sa obale i plaže su uklonjeni, igralište adaptirano, a splavovi i staro igralište ofarbani i spremni za novu letnju sezonu.

Meštani Bačkog Petrovog Sela ujedinjeni sredili kišmolsku plažu
Ostale vesti iz ove kategorije