Egészségügy

Az óbecseiek egy órát is hajlandóak voltak sorban állni, hogy vért adhassanak

Ljubojev Vukašin | 2020. május. 20. | 9:43 | Egészségügy

Az idei, sorrendben negyedik önkéntes véradási akción, amit szerdán tartottak az Óbecsei Városi Színház tánctermében, 101 polgártársunk adott vért. Közülük öten, most először.

Tény, hogy az önkéntes véradók száma soha sem elegendő. Azonban, aminek az Óbecsei Vöröskereszt csapata és a Vajdasági Transzfúziós Intézet mobilcsoportja örült, az a nagyszámú véradó, akik a valamivel másabb körülmények között, mint egyébként, már a kora reggeli óráktól sorban álltak azért, hogy vért adhassnak azoknak, akiknek erre nagy szükségük van.

Doktor Kulidžan  szavai szerint, több betegség gyógyításához szükséges a vér. A rendkívüli állapot ideje alatt, valamivel kevesebbet használták, de miután az élet visszatért a rendes kerékvágásba, ismét egyre nagyobb szükség van rá a kórházakban, főként a hiányzó vércsoportokra, azokra a negatív előjelű RH faktorokra.

Azok, akik elmulasztották a szerdai önkéntes véradási akciót, ezt a humán cselekedetet bepótolhatják július 17-én, Péterrévén, vagy augusztus 14-én, Bácsföldváron. Óbecsén, a következő önkéntes véradási akciót,  július 8-án szervezik meg.

Az óbecseiek egy órát is hajlandóak voltak sorban állni, hogy vért adhassanak
Még több hír ebből a kategóriából