Kultúra

Interneten keresztül lehet beiratkozni a Petar Konjović Zeneiskolába

Bogdanović Zorana | 2020. május. 21. | 8:39 | Kultúra

Az óbecsei Petar Konjović Alapfokú Zeneiskola, az új iskolaévben 45 diákot vesz fel. Eddig 17 online jelentkezés érkezett, és a zeneiskola jövendőbeli tanulói, hat szakirány közül választhatnak – zongora, hegedű, harmonika, gitár, tambura, klarinét, valamint szólóének.

Az érdeklődő tanulók a Zeneiskola honlapján megtalálhatják a jelentkezéshez szükséges űrlapot, amit kitöltve elektronikus úton kell elküldeni. Minden jelöltet behívnak majd zenei képességeik felmérésére.

Emlékeztetőül: az óbecsei zeneiskola tavaly kihelyezet tagozatot nyitott Csurogon, ahol még négy szabad hely maradt, zongora szakon. Az új iskolaévben, abban reménykednek a Petar Konjović Zeneiskolában, hogy tagozatot nyithatnak Temerinben is, három hangszer-szakon.

Egyébként, a szolfézs és a hangszertanulás, a rendkívüli állapot ideje alatt, távoktatáson keresztül valósult meg, interneten keresztül. Tekintettel arra, hogy egyes diákoknak nem voltak otthon hangszereik, az iskola  elektromos zongorákat adott nekik bérbe, hogy probléma nélkül tudják követni az órákat.

Az Oktatási Minisztérium döntése alapján, a végzős diákok június második hetében tehetnek záróvizsgát a zeneiskola épületében, tiszteletben tartva az előírt óvintézkedéseket.

A Petar Konjović Zeneiskolában 300 diák tanul, idén pedig 26 oklevelest kísérnek ki.

Interneten keresztül lehet beiratkozni a Petar Konjović Zeneiskolába
Még több hír ebből a kategóriából