Közélet

A Bratstvo Általános és Középiskola keresett iparos foglalkozásokra képezi diákjait

Ljubojev Vukašin | 2020. május. 27. | 10:01 | Közélet

Óbecsén, a Bratstvo Általános és Középiskola négy tagozatot tervez nyitni a következő iskolávben, kettőt szerb, kettőt pedig magyar nyelven.

A kínálatban ugyanazok a szakirányok szerepelnek, mint tavaly, nevezetesen: virágkötő-kertész mindkét nyelven, pék magyar nyelven és fodrász szak szerb nyelven.

Egy-egy tagozatra 6-tól 12 diák iratkozhat be, és amennyiben eggyel több, vagy kevesebb érdeklődő tanuló lesz, az iskola igazgatósága, az esetek 90 százalékában, jóváhagyja az ilyen tagozat megnyitását, mondta Horváth Zoltán, az iskola megbízott igazgatója.

Az iskolának jelenleg 99 tanulója van, akik közül hat diák az általános iskola végzőse, 15 pedig a középiskolát fejezi.

A távoktatás időszaka nagy kihívást jelentett, úgy a tanulóknak, mint a tanároknak, akik különböző módon találták fel magukat, annak érdekében, hogy eljuttassák diákjaiknak a tananyagot, illetve, hogy segítsenek nekik a tanulásban.

Az iskolában már nagyon várják a Đura Jakšić utcában található épület felújítását, melynek összértéke körülbelül 50 millió dinárt tesz ki. A hét végéig a Magyar Nemzeti Tanácstól adományt kapnak, számítógépek és sportfelszerelés formájában, mondta Horváth.

A Bratstvo Általános és Középiskola keresett iparos foglalkozásokra képezi diákjait
Még több hír ebből a kategóriából