Poljoprivreda

Uz pomoć arapskog fonda do uređenja kanalske mreže i navodnjavanja oranica

Zorana Bogdanović | 29. maj. 2020. | 6:46 | Poljoprivreda

Kanalska mreža u opštini Bečej dugačka je više od 10.000 kilometara. Tokom ovih godina rađeno je izmuljavanje i čišćenje kako manjih, tako i većih kanala, kao i prskanje vegetacije u neposrednoj blizini.

Zahvaljujući kapitalnom projektu izgradnje crpne stance u Bačkom Petrovom Selu i ulaganju od oko 95 miliona dinara, stvorena je mogućnost odvodnjavanja i navodnjavanja zemljišta. Ipak, da bi ona funkcionisala punim kapacitetom, neophodna je nivelacija dna kanalske mreže, objašnjava dr Anđelko Mišković, član Opštinskog veća za poljoprivredu i ruralni razvoj.

Mišković kaže da se u prethodnom periodu, u saradnji sa sadašnjim i prošlim predsednikom opštine, nastojalo da se infrastrukturni objekti od vitalnog značaja za poljoprivrednike - obnove. Otkako je stupio na funkciju člana Opštinskog veća za poljoprivredu, urađeno je više od 100 atarskih mostova i cevnih propusta.

Do sada je asfaltirano oko tri kilometra atarskih, nekategorisanih, puteva, sagrađeno više od 100 otresišta.

Intervju sa doktorom Anđelkom Miškovićem na temu razvoja poljoprivrede u opštini Bečej, postignutim rezultatima i planovima, pogledajte u emisiji „Bečejski ugao“ koju emitujemo večeras od 20 časova.

Uz pomoć arapskog fonda do uređenja kanalske mreže i navodnjavanja oranica
Ostale vesti iz ove kategorije