Sport

Počeo tradicionalni turnir u fudbalu „Novo selo“ Bečej 2020

Vukašin Ljubojev | 24. jun. 2020. | 7:35 | Sport

Tradicionalni turnir „Novo selo“ Bečej 2020 u fudbalu počeo je juče na sportskom terenu pokraj pijace u tom delu Bečeja.

Zanimljiva statistika, vezana za ovaj turnir, jeste da je do pre nekoliko godina učestvovalo od 4 do 6 ekipa, minule godine učešće je uzelo 8 ekipa, dok se ove godine takmiči 14 timova, pa organizatori s pravom očekuju da će naredne godine novoselski turnir biti jedan od najmasovnijih u našem gradu.    

Organizaciju ovog sportskog događaja potpisuju Oto Barta, Opština Bečej, Saveza sportova opštine Bečej i III Mesna zajednica „Bratstvo-jedinstvo“.

Prema rečima organizatora, cilj turnira je druženje ekipa iz okolnih mesta, sticanje novih poznanstava, razmena iskustava i omasovljavanje ovog turnira, a na kraju nadmetanje ekipa.

Na turniru učestvuju igrači starosne dobi od 15 do 50 godina. Timovi broje 12 plus dva igrača, dok se u polju igra 5 plus 1. Poluvremena traju 2 puta po dvadeset minuta, a pored fudbalera, na terenu učestvuje i jedna dama, koja kao domaćin, uz Savu Vadaskog, višegodišnjeg nosioca titule prvaka ovog turnira, ima samo reči hvale za organizaciju i sam turnir.

Turnir se igra svakog dana od 18 časova, a trajaće do sledećeg vikenda kada se očekuju finalni mečevi, dok će istog vikenda 4. i 5. jula biti održan turnir i za nešto mlađe ljubitelje ovog sporta.

Zainteresovani mladi timovi svoje prijave i sve ostale informacije mogu dobiti na broj telefona 064/506-79-22 ili lično na turniru, odnosno u Savezu sportova opštine Bečej.

Počeo tradicionalni turnir u fudbalu „Novo selo“ Bečej 2020
Ostale vesti iz ove kategorije