Hronika

Zbog suvog leda u flašama eksplodirao mrtvački sanduk na groblju u Bečeju

Zorana Bogdanović | 3. jul. 2020. | 8:08 | Hronika

Na Pravoslavnom groblju u Bečeju juče je eksplodirao mrtvački sanduk i tom prilikom lakše je povređena žena stara oko 70 godina.

Do nezgode je došlo jer se u sanduku u plastičnim flašama nalazio suvi led, koji je, kako se pretpostavlja, usled toplote izazvao eksploziju.

 „I pored brojnih upozorenja da to ne rade i da za tim nema potrebe jer imamo hladnjaču, rodbina pokojnika je insistirala i na svoju ruku kupila suvi led i pretočila ga u flaše. Njih su poređali u sanduk koji se nalazio u kapeli na pravoslavnom groblju. Jedna flaša je verovatno pukla, odlomilo se parče poklopca i povredilo jednu ženu“, kazao je direktor JP „Komunalac“ Željko Plavšić.

Policija je uzela izjave od radnika „Komunalaca“ i članova porodice pokojnika, koji su, kako navodi direktor „Komunalca“, priznali da su na svoju ruku i lično insistiranje stavili suvi led u sanduk pokojnika.

 „Mi u preduzeću posedujemo sopstvenu hladnjaču na malom katoličkom groblju. Pokojnici se do momenta sahrane nalaze u hladnjači, a dok ih ne dovezu i ne sahrane ne prođe ni dva sata. Ožalošćenoj porodici smo, nakon ovog događaja, obezbedili novi sanduk i nismo ga naplatili“, objašnjava direktor „Komunalca“, Željko Plavšić.

Zbog suvog leda u flašama eksplodirao mrtvački sanduk na groblju u Bečeju
Ostale vesti iz ove kategorije