Društvo

U Mileševu izgrađen pomoćni objekat postrojenja za dezinfekciju pijaće vode

Redakcija TV Bečej | 31. jul. 2020. | 8:09 | Društvo

U Mileševu izgrađen pomoćni objekat postrojenja za dezinfekciju pijaće vode

U Mileševu je nedavno realizovan projekat izgradnje pomoćnog objekta postrojenja za dezinfekciju pijaće vode na lokaciji vodozahvata u tom naseljenom mestu.

Projekat su sufinansirali Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u iznosu od oko 8,4 miliona dinara i Opština Bečej u iznosu od 2,1 milion dinara. Radove je izvodila „Sigma“ doo iz Kule.

U okviru projekta u Mileševu, izvršena je zamena postojeće tehnologije za dezinfekciju pijaće vode sa savremenom tehnologijom proizvodnje dezinfektanta na licu mesta potrošnje. Ovom zamenom obezbeđen je potreban kvalitet u skladu sa zahtevima Pravilnika o higijenskoj ispravnosti pijaće vode, u smislu mikrobiološke ispravnosti.

Dezinfekcijom mešovitim dezinfektantom (mešavinom hipohloraste kiseline – HClO, hipohlorastog jona – ClO- i hlor dioksida – ClO2), koji je ekološki i bezbednosno izuzetno prihvatljiv a superiorniji od do sada poznatih pojedinačnih dezinfektanata, pojednostavljuje se tehnološki postupak uz povećanje efikasnosti i čini ceo sistem ekonomičnijim, kažu u lokalnoj samoupravi.
 

Ostale vesti iz ove kategorije