Sport

Fudbaleri bečejske opštine zahuhtavaju se za početak nove sezone

Vukašin Ljubojev | 31. jul. 2020. | 9:21 | Sport

Fudbalski klubovi u opštini Bečej polako se zahuktavaju za novu fudbalsku sezonu, čiji se početak, za neke timove, očekuje već za petnaestak dana.

Omladinski fudbalski klub Bečej 1918 prvi meč u Srpskoj ligi Vojvodina igraće 15. avgusta, kada će biti gost Dinamu 1945 iz Pančeva.

U dosadašnjim pripremnim utakmicama Bečejci su zabeležili dva poraza i jednu pobedu. U prvom meču savladani su u Bačkom Petrovcu od tamošnje Mladosti sa 2:1. Na drugom gostovanju protiv istoimenog protivnika ali iz Bačkog Jarka slavili su sa 3:2, dok su u poslednjem meču protiv takođe Mladosti ali iz Turije ostali poraženi sa 2:0.

Golove u dosadašnjim mečevima postigli su Kobiljski, Krajinović, Furtula i Pavlović.

Što se tiče nastavka priprema, ekipu Bečeja sutra u 18:30 očekuje prvo domaćinstvo, a na stadion kraj Tise dolazi Radnički iz Zrenjanina, dok je generalka zakazana za 7. avgust sa Kozarom iz Banatskog Velikog Sela.

Vojvodina iz Bačkog Gradišta za sada iza sebe ima sedam odigranih pripremnih utakmica, na kojima je tri puta ostala poražena a četiri puta slavila. Rezultati su sledeći:

Mladost GAT Novi Sad – Vojvodina 5:0, Vojvodina – Radnički Sombor 1912 0:8, Vojvodina – Sirig 6:2, Vojvodina – RFK Novi Sad 1:0, Vojvodina – Vojvodina (Novo Miloševo) 4:2, Vojvodina – Žabalj 2:0 i Tisa Adorijan – Vojvodina 2:0.

Golove na ovih sedam mečeva postigli su: Janković, Vranješ, Novakovič, Vinović i Brankov po jedan, Stefanović dva, Živanović tri, dok se četiri puta u listu strelaca upisao Bratislav Jelić.

Naredni meč Vošu očekuje u subotu sa početkom od 18 sati kada će ugostiti Budućnost iz Savinog Sela, a potom slede mečevi sa Jedinstvom iz Gospođinaca, Slavijom iz Pivnica i generalka sa TSK-om iz Temerina.

Prvu ligašku utakmicu u Vojvođanskoj ligi Sever Voša će kao domaćin ugostiti ekipu Obilića iz Novog Kneževca. Meč se igra u nedelju 16 avgusta sa početkom od 17 časova.

Kada je reč o klubovima nižeg ranga, Jedinstvu iz Bačkog Petrovog Sela i Mladosti iz Radičevića, oni sa pripremama pred novu takmičarsku sezonu u Međuopštinskoj ligi Bačka Topola-Bečej-Vrbas-Mali Iđoš-Srbobran, počinju polovinom avgusta, dok se početak prvenstva očekuje sredinom septembra.

Fudbaleri bečejske opštine zahuhtavaju se za početak nove sezone
Ostale vesti iz ove kategorije