Politika

Újra Dragan Tošić Óbecse község elnöke

TV Bečej Redakcija | 2020. augusztus. 21. | 11:28 | Politika

Óbecse község Képviselő-testületének pénteki, alakuló ülésén, a tanácsnokok Óbecse község  eddigi elnökét, Dragan Tošić-ot választották újra, aki elkezdheti második mandátumát.  Titkos szavazással, Tošić 35 képviselői szavazatot kapott, ennyien vettek részt az ülésen. A Községi Képviselő-testületet 36 tanácsnok alkotja, és a június 21-én megtartott választásokon, a mandátumokat úgy osztották szét, hogy az új öszetétel legnagyobb többségét, 20 képviselővel, a Szerb Haladó Párt alkotja, a Vajdasági Magyar Szövetségnek 11 képviselője van, két-két képviselővel szerepel a Szerb Szocialista Párt és a Szerb Királyság Megújhodási Mozgalom, valamint egy képviselője van a Vajdasági Frontnak.

A képviselők mandátumának megerősítése után, a községi vezetőség megválasztása következett, ahol szintén titkos szavazással megválasztották Óbecse község Képviselő-testületének elnökét és helyettesét is. Egyhangúlag választották meg Kiss Igort, a Vajdasági Magyar Szövetségből, a Községi Képviselő-testület elnökévé, helyettese pedig az eddigi elnök, mgr.Nenad Tomašević lett.

Óbecse község Képviselő-testületének új titkára Lovasi Latincsity Zsolt, helyettese pedig  Irina Korenoj Vračarić. A Községi Tanács eddigi tagját, Svetlana Vuletić-et választották meg községi elnökhelyettesnek, a Községi Tanács tagjai pedig: Dalila Dujaković, Dane Mandić, dr.Anđelko Mišković, Dušan Milovanov, Dragan Kovačev, Györe Decsov Emese és Szerda Balázs, a községi elnökkel és elnökhelyettessel együtt.

Vuk Radojević beszédében arra is rámutatott, hogy a politikai stabilitás és a munka folytonossága, rendkívül fontos tényező a további fejlődés szempontjából, és hogy az együttműködés a tartományi és a köztársasági kormányzati szintekkel, soha nem volt jobb. A felszólalás lehetőségét kihasználta még dr.Molnár Viktor, a Vajdasági Magyar Szövetség képviselője és dr.Vojislav Blažin, a Szerb Szocialista Párt képviselője is.

A Községi Képviselő-testületi ülés végén, Kiss Igor emlékeztette a képviselőket arra, hogy jogukban áll tanácsnoki csoportokat létrehozni, és kifejezte meggyőződését, a jó és minőséges együttműködésről az új, négyéves mandátum során.

Újra Dragan Tošić Óbecse község elnöke
Még több hír ebből a kategóriából