Privreda

Od januara 2021. petnaest odsto niži računi za smeće, ukoliko ispunite dva uslova

Zorana Bogdanović | 14. oktobar. 2020. | 7:04 | Privreda

Preduzeće „Potisje-Bečej“ od septembra je počelo da primenjuje novi cenovnik usluga, kojim je određeno da domaćinstva na teritoriji opštine Bečej odnošenje smeća na mesečnom nivou plaćaju 543,40 dinara.

Ipak, računi za građanstvo od januara 2021. godine mogli bi čak biti i niži od stare cene, pre povećanja. Naime, na inicijativu lokalne samouprave i predsednika opštine Bečej Dragana Tošića, „Potisje“ će u svoj plan i program poslovanja za narednu godinu uvrstiti i određene pogodnosti za svoje korisnike, kazao je direktor preduzeća Zoltan Feješ.

To znači da će građanima koji budu koristili ove pogodnosti računi za smeće biti manji za oko 82 dinara, odnosno za dinar manji u odnosu na staru cenu koja je na mesečnom nivou iznosila 462 dinara.

Popust od 10 odsto važiće isključivo u periodu od januara do juna 2021. dok će 5 odsto na uplate do 15. u mesecu važiti od iduće kalendarske godine do daljnjeg.

Zahvaljujući uštedi papira, koju je „Potisje“ ostvarilo kada je uvelo dostavljanje elektronskih računa privrednim korisnicima, krajem ovog ili početkom idućeg meseca u našoj opštini biće posađeno 400 novih stabala.

„Potisje“ je obezbedilo sredstva za nabavku 200 sadnica, dok će ostatak biti donacija Goranskog rasadnika iz Subotice. Kraj deponije će se saditi glog, sibirski brest i elvudi.

Intervju sa direktorom „Potisja-Bečej“ Zoltanom Feješom možete pogledati večeras od 20 časova u emisiji „Bečejski ugao“.

Od januara 2021. petnaest odsto niži računi za smeće, ukoliko ispunite dva uslova
Ostale vesti iz ove kategorije