Društvo

PU „Labud Pejović“ priprema program za osnaživanje roditelja iz osetljivih grupa

Zorana Bogdanović | 16. oktobar. 2020. | 11:08 | Društvo

Predškolska ustanova „Labud Pejović“ iz Bečeja uključila se u program „Snažni od početka – dajmo im krila“ namenjen roditeljima dece uzrasta od tri do pet i po godina iz osetljivih kategorija, koja ne pohađaju programe predškolske ustanove.

Projekat realizuje Centar za interaktivnu pedagogiju (CIP), u saradnji sa Svetskom bankom i Fondacijom za otvoreno društvo, a predviđeno je programom bude obuhvaćeno ukupno 60 roditelja iz opštine Bečej. Cilj programa je da pruži podršku ranom razvoju, obrazovanju i socijalnoj inkluziji dece predškolskog uzrasta iz osetljivih grupa.

Predviđeno je da program bude realizovan u dve faze. Prva će obuhvatiti 30 roditelja za koje će biti organizovano osam onlajn radionica jednom nedeljno, počev od 26. oktobra. Drugi deo programa biće realizovan na proleće.

Roditelji će od predškolske ustanove dobiti informatore i takozvane porodične sveske, uz odgovarajući kancelarijski materijal, koji će im služiti za zajednički rad sa decom. Porodice koje su zainteresovane za učešće u ovom programu mogu se prijaviti putem telefona 064/893-17-41 ili putem mejl adrese: szenoke@gmail.com.

Za realizaciju ovog programa veoma je važna dobra međusektorska saradnja, te su tako partneri bečejske predškolske ustanove, Društvo prijatelja dece opštine Bečej, Kancelarija za romska pitanja i Centar za socijalni rad Bečej.

PU „Labud Pejović“ priprema program za osnaživanje roditelja iz osetljivih grupa
Ostale vesti iz ove kategorije