Politika

Óbecsei KKT: Elfogadták a költségvetés második módosítását

TV Bečej Redakcija | 2020. október. 19. | 9:48 | Politika

Óbecse község Képviselő-testületének tanácsnokai vita nélkül, egyhangúlag elfogadták a költségvetés második módosítását.

A költségvetés módosításáról szóló dokumentum magyarázatában az szerepel, hogy az idei év bevételeit reálisan tervezték, szem előtt tartva a jelenlegi helyzetet és a bérszámfejtési adó elhalasztását jogi személyek és vállalkozók számára, akiknek a teljes költségvetési bevételben 22,33 százalékos a részesedése, ugyanúgy, mint az adófizetés elhalasztását az önfoglalkoztatásból származó jövedelem után, amelynek részesedése körülbelül három százalék.

Arra a kérdésre, hogy a koronavírus járvány évében, hogyan töltik fel a helyi kasszát, Dragan Tošić, a község elnöke azt válaszolta, hogy a helyzet a vártnál jobb, a költségvetés második módosítására pedig a magasabb kormányzati szintekről származó bevételek miatt, de egyes iskolák fűtési költségeinek kiadásai miatt került sor.

A mai ülésen megalakultak Óbecse község Képviselő-testületének Munkatestületei is. Összesen kilenc szakbizottság és tanács elnökeit és tagjait választották meg. A kinevezettek listáját internetoldalunkon a www.tvbecej.rs találják meg.

A Vajdasági Szociáldemokrata Liga tanácsnoka, Tóth Ferenc lemondott tisztségéről, így mandátumát Željko Stankovnak ítélték oda.

Elfogadták  Óbecse község önkormányzatának hatáskörébe tartozó szociális védelmi jogokról szóló határozat javaslatát, valamint  Óbecse község önkormányzata szerveinek és szolgálatainak létszámtervére vonatkozó első módosításokat, amelyek előirányozzák, hogy 2020-ban egy hivatalnokot alkalmazzanak a Városi Közigazgatás vezetőjének helyetteseként, és öt főt a községi elnök kabinetjében.

Megalakult, három képviselői csoport is, az első a Szerb Haladó Párt, a második a Vajdasági Magyar Szövetség, a harmadik pedig a Szerb Királyság Megújhodási Mozgalom vezetésében.

Óbecsei KKT: Elfogadták a költségvetés második módosítását
Még több hír ebből a kategóriából