Privreda

„Potisje-Bečej“ trogodišnji plan ulaganja vredan oko milion evra

Zorana Bogdanović | 27. oktobar. 2020. | 10:56 | Privreda

Plan ulaganja preduzeća „Potisje-Bečej“ za period 2021-2023. godina vredan je oko milion evra, a većina projekata trebalo bi da bude realizovana naredne godine, kazao je direktor Zoltan Feješ.

Opština Bečej na godišnjem nivou generiše oko 20.000 tona smeća, a trenutna cena deponovanja smeća po toni na regionalnoj deponiji u Kikindi iznosi 25 evra, što bi na godišnjem nivou predstavljao izdatak od pola miliona evra, upozorio je Feješ. On je dodao da između ostalog iz tih razloga „Potisje“ nastoji da aplicira za sredstva kod inostranih fondova kako bi što manje količine otpada bile deponovane u Kikindi, kada za to dođe vreme.

U skladu sa tim, u toku je izrada elaborata za upravljanje biorazgradivim otpadom i elaborata o korišćenju građevinskog šuta, koji bi mogao da se koristi kao sekundarna sirovina.

Pored toga, preduzeće će u narednoj godini akcenat staviti na unapređenje elektronskog poslovanja i komunikacije sa korisnicima.

Feješ je najavio i da preduzeće planira da kontinuirano ulaže u vozni park, budući da on predstavlja osnovu poslovanja i delatnosti „Potisja“. U prethodne tri godine nabavljena su tri nova kamiona, ali još uvek je deo vozila star i više od 18 godina. S tim u vezi, pre dve nedelje pokvario se jedan, od ukupno dva zastarela kamiona, čija popravka je neisplativa jer bi koštala nekoliko desetina hiljada evra.

Podsetimo da će „Potisje-Bečej“ od januara građanima omogućiti da svakog meseca uštede 15 odsto na računima za smeće, o čemu smo već izveštavali. U prvih šest meseci pravo na popust od deset odsto imaće građani koji se opredele da račune primaju elektronski, a dodatnih pet odsto popusta sleduje onima koji svoje obaveze budu izmirivali do 15-tog u mesecu. U planu za 2021. godinu nisu predvideli nikakvu korekciju cena, a očekuju da ih neće biti ni u naredne dve godine.

„Potisje-Bečej“ trogodišnji plan ulaganja vredan oko milion evra
Ostale vesti iz ove kategorije