Društvo

Od sutra ujutro na snazi nove mere Vlade u borbi protiv korona virusa

Redakcija TV Bečej | 23. novembar. 2020. | 08:27 | Društvo

Od sutra ujutro na snazi nove mere Vlade u borbi protiv korona virusa

Vlada Srbije propisala je nove mere, koje će biti na snazi počev od sutra ujutro, pa narednih deset dana, a prva od njih je skraćenje radnog vremena do 18 časova restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima.

Još jedna od mera je obavezno i bezuslovno korišćenje lične zaštitne opreme (nošenje zaštitne maske) u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom prostoru u onim situacijama gde se ne mogu izbeći međuljudski kontakti.

Zabrana svih javnih okupljanja s prisustvom više od 5 osoba u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Od ove mere izuzete su radne organizacije, školske ustanove, prodavnice, tržni centri i slični objekti, za koje važi propisano ograničenje broja prisutnih osoba u svakom trenutku u odnosu na kvadraturu objekta (minimum 4 m2 po osobi).

Takođe, Vlada je propisala i omogućavanje rada od kuće svim zaposlenima kod kojih to radni proces dopušta.

Od sutra ujutro važiće i stroga kontrola obaveze nošenja zaštitne maske u vozilima javnog prevoza, uz ograničenje maksimalnog broja putnika u vozilu na polovinu deklarisanog kapaciteta vozila, kao i stroga kontrola sprovođenja kućne izolacije, kućnog karantina (samoizolacije), kao i svih ostalih protivepidemijskih mera koje su na snazi.

Fotografija: Radio Luna

Ostale vesti iz ove kategorije