Közélet

Than Emlékház: Az oktatás jelene és jövője

TV Bečej Redakcija | 2020. november. 23. | 09:19 | Közélet

Az oktatás jelene és jövője címmel, kerekasztal-beszélgetést tartottak a múlt pénteken, az óbecsei Than Emlékházban, az Edu+ program keretében, a Than-fivérek Értelmiségi Kör és a Than Emlékház támogatásával.

A rendezvény vendégei, amely ezúttal a járványhelyzet miatt közönség nélkül zajlott, Szilágyi Edit, okleveles jogász, dr.Kulcsár Sarolta gyermekirodalmár,  és Kiss Igor szociológus, a Községi Képviselő-testület elnöke voltak. A kerekasztal-beszélgetést Dosztán Tibor, az Innova Alkotók és Újítók Társaságának elnöke, okleveles hittanár-nevelőtanár vezette.

Hogyan látják a szakemberek, milyen a jelene az oktatásnak, és van-e jövője, milyen nehézségekkel birkóznak meg a tanügyi dolgozók, a tanulók és a szülők, csak néhány kérdés, amelyet a vendégek a beszélgetés során megvitattak.

Dr.Kulcsár Sarolta, gyermekirodalmár kiemelte, hogy a mai pedagógusoknak óriási kihívásokkal kell szembenézniük, de véleménye szerint, jól veszik az akadályokat és büszkék lehetünk rájuk.

Szilágyi Edit, okleveles jogász, az oktatás jelenét és jövőjét kissé izgalmasnak látja a koronavírus járvány árnyékában,  ettől függetlenül azonban, szerinte mindenkinek hinnie kell abban, hogy kihozza magából a makszimumot, ami  a leglényegesebb.

Kiss Igor, szociológus, a Községi Képvieslő-testület elnöke, zárógondolataiban  optimistán nyilatkozott a témával kapcsolatban.

Az óbecsei Innova Alkotók és Újítók Társaságának következő kerekasztal-beszélgetésére, a tervek szerint, december 18-án kerül sor.

Than Emlékház: Az oktatás jelene és jövője
Még több hír ebből a kategóriából