Društvo

Spomen kuća „Tan”: Sadašnjost i budućnost obrazovanja

Redakcija TV Bečej | 23. novembar. 2020. | 09:19 | Društvo

U okviru Edu+ programa na temu „Sadašnjost i budućnost obrazovanja” proteklog petka, održan je okrugli sto u Spomen kući „Tan”u Bečeju, u organizaciji Društva Intelektualaca braće „Tan”.

Gosti okruglog stola, koji se ovoga puta zbog trenutne epidemiološke situacije odvijao bez publike, bili su Edit Silađi, diplomirani pravnik, dr Šarolta Kulčar dečija književnica i Igor Kiš sociolog, predsednik Skupštine opštine Bečej. Diskusiju je vodio Tibor Dostan, predsednik Društva stvaralaca i inovatora  „Inova”, diplomirani nastavnik veronauke.

Kako stručnjaci vide sadašnjost obrazovanja, da li ono ima budućnost, koje su poteškoće sa kojima se suočavaju prosvetni radnici, učenici i roditelji, samo su neka od pitanja, o kojima su gosti razmenili mišljenja tokom diskusije.

Dr Šarolta Kulčar istakla je da se prosvetni radnici danas suočavaju sa ogromnim izazovima, ali i da se dobro snalaze,  dodajući da zbog toga treba da budemo ponosni na njih.

Edit Silađi kaže da je sadašnjost i budućnost obrazovanja veoma zanimljiva u senci korona virusa, ali baš zbog toga, po njenom mišljenju, svako treba da veruje da može da pruži svoj maksimum i da je to najvažnije.

Igor Kiš ima optimistički pogled na ovu temu.

Društvo intelektualaca braće „Tan” planira da naredni okrugli sto održi 18. decembra.

Spomen kuća „Tan”: Sadašnjost i budućnost obrazovanja
Ostale vesti iz ove kategorije