Zdravstvo

Korona virus potvrđen kod još 36 građana, među zaraženima đaci i zaposleni u školama

Redakcija TV Bečej | 24. novembar. 2020. | 18:37 | Zdravstvo

Korona virus potvrđen kod još 36 građana, među zaraženima đaci i zaposleni u školama

U poslednja 24 časa u opštini Bečej prisustvo korona virusa potvrđeno je kod 36 osoba. Prema podacima dobijenim od Instituta za javno zdravlje Vojvodine na teritoriji opštine Bečej, na današnji dan 191 građanin zaražen je Kovidom-19.

U kovid ambulanti Doma zdravlja Bečej putem brzih testova, testirano je 29 osoba, a kod 13 njih je potvrđeno prisustvo korona virusa.

Urađeno je 47 antigenskih testova, od kojih su 17 pozitivni na Kovid-19.

U prethodna 24 časa uzorkovano je 95 PCR testova i poslato na analizu u Institut za javno zdravlje Vojvodine, od kojeg je pristigao 21 rezultat PCR testa, među kojima 6 pozitivnih na Kovid-19.

U poslednja 24 časa nijedan građanin nije upućen na bolničko lečenje.

Inače, korona virus potvrđen je kod 13 učenika sa teritorije opštine Bečej i 18 prosvetnih radnika. U izolaciji se nalazi 201 đak i 39 zaposlenih u osnovnim i srednjim školama.

Podsetimo, ukupan broj pozitivnih na Kovid-19, testiranih u kovid ambulanti Doma zdravlja "Bečej" na brzom testu, od početka ovog talasa epidemije (sredina juna) u opštini Bečej je 273 osobe.

Građani za koje se sumnja da su zaraženi, kao i lica za koje se sumnja da su bila u kontaktu sa zaraženim licima, stavljeni su u četrnaestodnevnu izolaciju.

Ostale vesti iz ove kategorije