Egészségügy

101 óbecsei a Vöröskereszt önkéntes véradási akcióján

TV Bečej Redakcija | 2020. november. 25. | 11:04 | Egészségügy

Önkéntes véradási akciót szerveztek szerdán Óbecsén, a Városi Színházban. És bár a koronavírus javában tombol, az önkéntes véradók tisztában vannak azzal, hogy adományuk életeket menthet, ezért betartva minden óvintézkedést, nagy számban vettek részt az akcióban.

Már a kora reggeli órákban türelmesen sorakoztak, annak érdekében, hogy elmondásuk szerint, valakinek megmenthessék az életét. Humánusságát 101 polgártársunk mutatta ki, akik közül 92-en adtak önkéntesen vért, közülük 15 nő, négyen most első alkalommal, kilenc személyt pedig elutasítottak.

Dr. Miroslav Petković, a Vajdasági Vérátömlesztő Intézetből elmondta, hogy a véradás rendkívül fontos, különösen a járvány idején, amikor minden vércsoportra szükség van, és amikor a vértartalékok a minimumon vannak. Dr. Petković ugyanakkor felkérte azokat a polgárokat, akik kigyógyultak a Covid-19 betegségből, és ezáltal antitestekkel rendelkeznek, hogy jelentkezzenek az Intézetben, és adjanak vérplazmát.

Polgártársaink ezúttal is kimutatták humánusságukat, közülük többen, pedig már többszörös véradók. Azok a polgárok, akikkel beszélgettünk elmondták, hogy nem félnek a koronavírustól, és úgy vélik, hogy ezekben a nehéz időkben, rendkívül fontos humánnak lenni.

Marijana Ćalović, az Óbecsei Vöröskereszt titkára kiemelte, hogy nagyon elégedett a véradási akcióval és minden más tevékenységgel is, amit a Vajdasági Vérátömlesztő Intézettel idáig közösen szerveztek.

Óbecse községben a következő, egyben utolsó önkéntes véradási akciót, december 13-ra tervezik Bácsföldváron, amennyiben a járványügyi helyzet ezt megengedi. Fontos megemlíteni azt, hogy minden 18 és 65 év közötti nagykorú személy adhat vért, a férfiak évente 4-szer, a nők pedig háromszor egy évben.

101 óbecsei a Vöröskereszt önkéntes véradási akcióján
Még több hír ebből a kategóriából