Politika

SO Bečej: 48 tačaka dnevnog reda usvojeno bez rasprave

Redakcija TV Bečej | 30. novembar. 2020. | 12:03 | Politika

SO Bečej: 48 tačaka dnevnog reda usvojeno bez rasprave

Odbornici Skupštine opštine Bečej usvojili su danas 48 tačaka dnevnog reda bez rasprave, u roku od sat vremena.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, sednica lokalnog parlamenta organizovana je u prostorijama MKD „ Petefi Šandor“ u Bečeju, a prisutni odbornici poštovali su sve mere neophodne za sprečavanje širenje korona virusa.

Pored donošenja odluka o imenovanju novih članova upravnog i nadzornog odbora Turističke organizacije opštine Bečej, odluka o otuđenju pojedinih katastarskih jedinica, na ovoj sednici, odbornici su doneli i rešenja o imenovanju predsednika, članova i sekretara izborne komisije, kao i njihovih zamenika. Imenovali su i članove komisije za spomenike opštine Bečej i komisije za određivanje naziva ulica i trgova.

Donete su i izmene finansijskih planova, kao i rešenja o davanju saglasnosti na planove poslovanja za prethodni period za preduzeća, ustanove i institucije, koje  se finansiraju iz budžeta opštine Bečej, tako da su doneta rešenja o poslovanju: Narodne biblioteke, Gradskog pozorišta, Gradskog muzeja, Predškolske ustanove „Labud Pejović“, Javnog  preduzeća „Vodokanal“, „Komunalca“, Ustanove za sportsku kulturnu aktivnost omladine Bečej „ Đorđe Predin –Badža“ i Istorijskog arhiva.

Usvojen je godišnji izveštaj Centra za socijalni rad Bečej za 2019, kao i plan rada sa izmenama za tekuću godinu. Odbornici su izglasali i izveštaj o radu preduzeća „Potisje-Bečej“ za 2019.

Ostale vesti iz ove kategorije