Közélet

Tošić: Óbecsén 2021-ben elkezdődik a csatorna- és a vízvezetékhálózat kiépítése

TV Bečej Redakcija | 2021. január. 4. | 7:10 | Közélet

Óbecsén, az idei év folyamán, el kellene kezdődnie annak a nagyberuházási projektumnak, amely a csatornahálózat kiépítésére vonatkozik, a város azon részén, ahol még nincs szennyvízelvezető rendszer, mondta Óbecse község elnöke, Dragan Tošić,  Bečejski ugao című műsorunk vendégeként.

A község elnöke kiemelte, hogy a helyi önkormányzat befejezte a műszaki tervdokumentáció kidolgozását, és hogy meg van győződve arról, hogy a Szerbia 2025 Nemzeti Beruházási Program keretében, az Állami Közberuházási Hivataltól megkapja az eszközöket erre a célra.

A projektum magában foglalja egy szennyvízcsatorna-rendszer kiépítését Kisboszniában, amelyről az előző időszakban már tárgyaltak, és amelyre, a tervek szerint, magasabb kormányzati szinten kellett volna pályázni, mielőtt még a Szerbia 2025 Nemzeti Beruházási Tervet elfogadták volna.

A csatornahálózat kiépítése mellett, a vízvezetékhálózat rekonstrukcióját is tervezik. Tošić szerint, a projektumot eredetileg jóváhagyták,  Óbecse község önkormányzatának  március végéig kell véglegesítenie a dokumentációt, majd ezek után kiírják a közbeszerzést, a munkálatok kezdete pedig a nyár folyamán várható, tette hozzá a község elnöke.

Tošić: Óbecsén 2021-ben elkezdődik a csatorna- és a vízvezetékhálózat kiépítése
Még több hír ebből a kategóriából