Egészségügy

3 újabb koronavírussal fertőzött eset, 1 személyt kórházba utaltak

TV Bečej Redakcija | 2021. január. 21. | 9:04 | Egészségügy

3 újabb koronavírussal fertőzött eset, 1 személyt kórházba utaltak

Óbecse községben  még 3 személy esetében igazolták a koronavírus jelenlétét, egy személyt pedig kórházi kezelésre utaltak. A Vajdasági Közegészségügyi Intézet adatai alapján, Óbecse községben, január 20-val bezárólag, összesen 1.364 polgár betegedett meg a koronavírustól, ebből 100 Covid-19 vírussal fertőzött aktív esetet tartanak nyilván.

Az óbecsei Egészségház Covid rendelőjében az elmúlt 24 órában,  nem volt  szerológiai gyorstesztelés.

21 antigén tesztet végeztek el, közülük ketten pozitívak a 

koronavírusra.

12 PCR tesztmintát küldtek  elemzésre a Vajdasági Közegészségügyi Intézetbe, ahonnan az elmúlt 24 órában, 11 PCR teszteredmény érkezett, melyek közül egy pozitív a Covid-19-re.

Azokat a polgárokat, akiknél fennáll a koronavírus-fertőzés gyanúja, illetve akik feltételezhetően kapcsolatba kerültek fertőzött személyekkel, 14 napos karanténba helyezték.

Óbecse község Rendkívüli Helyzetek Községi Törzskara egyúttal értesíti a nyilvánosságot, hogy szerdán kezdte meg a munkát  Óbecse község területén, a Covid-19 vírus elleni  Immunizációs Oltópont, melynek helyszíne a Đorđe Predin Badža Óbecse Ifjúságának Sport-és Kultúrális Tevékenységét Szolgáló Intézményének előcsarnoka, a Zöldfás utca 30-as szám alatti címen. Az oltópont az Óbecsei Sportközpont nevet viseli. A Vajdasági Közegészségügyi Intézet vakcinációs terve alapján szerdán, a lista szerint, azok a 65 évnél idősebb polgárok kapták meg a védőoltást, akik az E-Uprava portálon, illetve a Kapcsolattartó Központon keresztül igényelték a vakcína felvételét. 81 polgár kapta meg a kínai Sinopharm Társaság védőoltását. A Vajdasági Közegészségügyi Intézet beosztása szerint, csütörtökön több mint 144, 65 évnél idősebb polgár kapja meg a védőoltást.

Még több hír ebből a kategóriából