Egészségügy

23 újabb koronavírusos eset a hétvégén – több mint 600 polgár kapta meg a védőoltást

TV Bečej Redakcija | 2021. január. 25. | 8:17 | Egészségügy

23 újabb koronavírusos eset a hétvégén – több mint 600 polgár kapta meg a védőoltást

Az óbecsei Rendkívüli Helyzetek Községi Törzskarának összesített adatai szerint, Óbecse községben a hétvégén, azaz péntektől vasárnapig, még 23 személy esetében igazolták a koronavírus jelenlétét, és 2 személyt utaltak kórházi kezelésre. A Vajdasági Közegészségügyi Intézet adatai alapján, Óbecse községben, január 24-vel bezárólag, összesen 1.382 polgár betegedett meg a koronavírustól, ebből 87 Covid-19 vírussal fertőzött aktív esetet tartanak nyilván. A hétvégén is folytatódott a lakosság tömeges immunizációja.

A Sportközpontban kialakított oltóponton péntektől vasárnapig, 663 polgár kapta meg a kínai Sinopharm Társaság védőoltását, pénteken 206 személyt oltottak be, szombaton 237-et, vasárnap pedig 220 polgár vette fel a vakcinát.  

Az óbecsei Egészségház Covid rendelőjében az elmúlt három napon, nem volt szerológiai gyorstesztelés.

65 antigén tesztet végeztek el, közülük 20 személy pozitív a koronavírusra.

20 tesztmintát küldtek elemzésre a Vajdasági Közegészségügyi Intézetbe, ahonnan az eltelt hétvégén, 15 PCR teszteredmény érkezett, közülük három pozitív a Covid-19-re.

Azokat a polgárokat, akiknél fennáll a koronavírus-fertőzés gyanúja, illetve akik feltételezhetően kapcsolatba kerültek fertőzött személyekkel, 14 napos karanténba helyezték.

Még több hír ebből a kategóriából