Društvo

Kreativni radovi osnovaca na literarnom i likovnom konkursu Narodne biblioteke Bečej

Redakcija TV Bečej | 22. februar. 2021. | 11:34 | Društvo

Zatvoren je literarni i likovni konkurs Narodne biblioteke Bečej, koji je bio raspisan povodom karnevalskog perioda (faršanga), na kojem su učestvovali učenici osnovnih škola sa teritorije Opštine Bečej. „Iza čije bih se maske sakrio?” je bio naziv literarnog konkursa za učenike 5. i 6. razreda, a „Karnevalske maske našeg odeljenja” je bila tema likovnog konkursa koji je bio namenjen učenicima trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola naše opštine.

Pristigle radove za literarni konkurs ocenjivala je Ilona Varnju nastavnica mađarskog jezika. Dodeljene su tri nagrade, i jedna posebna nagrada, koju su zaslužili učenici petog razreda iz Bačkog Petrovog Sela i Bačkog Gradišta.

Za likovni konkurs je pristiglo mnoštvo veselih, kreativnih, jedinstvenih, šarenih maski, istakla je Iren Toldi, bibliotekarka dečijeg odeljenja Narodne biblioteke Bečej, i dodala da su sve osnovne škole naše Opštine učestvovale na likovnom konkursu.   

Učenici četvrtog razreda isturenog odeljenja Osnovne Škole „Petefi Šandor“ u Drljanu su osvojili prvo mesto na likovnom konkursu. Njihova  učiteljica,  Tinde Ferenci nam je rekla, da je veoma ponosna na svoje đake, jer su vredno radili, sa ogromnim entuzijazmom,što je i dovelo do ovog rezultata.

Kreativni radovi osnovaca na literarnom i likovnom konkursu Narodne biblioteke Bečej
Ostale vesti iz ove kategorije