Društvo

Alkohol, brzina, mobilni telefoni i nevezivanje pojasa pogubni za mlade učesnike u saobraćaju

Vukašin Ljubojev | 23. februar. 2021. | 8:41 | Društvo

Konzumiranje alkohola, neprilagođena brzina, upotreba mobilnog telefona za vreme vožnje i ne korišćenje sigurnosnog pojasa najčešći su razlozi zbog kojih mladi stradaju u saobraćajnim nezgodama. U proseku godišnje u Srbiji pogine oko 100 i biva povređeno oko 6.300 mladih osoba.

U želji da kroz lične primere menjaju i utiču na svest mladih i ukažu im na tragične posledice neodgovornog ponašanja u saobraćaju, Kancelarija za mlade opštine Bečej u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, Savetom za bezbednost saobraćaja opštine Bečej i Udruženjem paraplegičara Mačvanskog okruga organizovala je predavanje namenjeno đacima bečejskih škola pod nazivom „Još uvek vozim, ali ne hodam“.

Milica Knežević sa 15 godina doživela je saobraćajnu nezgodu, nakon koje je ostala u invalidskim kolicima. U želji da mladi ne ponove njenu grešku, Milica je razgovarala sa mladim budućim vozačima i prenela im svoja iskustva.

Prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja, 2019 godine u Srbiji u saobraćajnim nezgodama poginulo je 534 ljudi, od toga svaka šesta bila je mlada osoba.

Savesnim ponašanjem čuvamo svoje, ali i tuđe živote – poruka je predavanja svim budućim vozačima, kao i onima koji su dobili probne vozačke dozvole.

Nakon predavanja u Gimnaziji koje je održano uz poštovanje svih epidemiološkim mera, naredne nedelje ovakva predavanja biće upriličena i učenicima Ekonomsko- trgovinske i Tehničke škole.

Alkohol, brzina, mobilni telefoni i nevezivanje pojasa pogubni za mlade učesnike u saobraćaju
Ostale vesti iz ove kategorije