Sport

Predstavljena monografija „Od kanala do evropskog vladara“

Vukašin Ljubojev | 24. februar. 2021. | 11:29 | Sport

Monografija bečejskog vaterpola sa osvrtom na plivanje pod nazivom „Od kanala do evropskog vladara“, autora i novinara Vlastimira Jankova nedavno je ugledala svetlost dana. U knjizi su pored autorovnih tekstova, koji su pisani nešto više od 40 godina, korištene i građe u vidu fotografija i pribeleški pokojnih Svetozara Ćirića  i Emila Lozanova.

Pored mnogih zanimljivosti u knjizi, posebno je interesantna priča o tome da se vaterpolo igrao na improvizovanom plivalištu u Kanalu između dve ustave Šlajza. U monografiji se takođe navodi i da su zbog treninga zaustavljane barže koje su tuda prolazile.

Jankov je više decenija pratio bečejske vaterpoliste i po Srbiji i po nekadašnjoj Jugoslaviji, ali isto tako i po Evropi, a kako ističe to i jeste najveće bogatstvo koje je doživeo u svojoj novinarskoj karijeri.

Opširnije o monografiji „Od kanala do evropskog vladara“, začetcima vaterpola u našoj opštini, Fajnal foru koji je održan u Bečeju ali i samom životu i radu Vlastimira Jankova pogledajte u emisiji „Bečejski ugao“ koja će biti emitovana večeras u 20 časova na našem programu.

Predstavljena monografija „Od kanala do evropskog vladara“
Ostale vesti iz ove kategorije