Društvo

Od 15. marta podnošenje zahteva za upis dece u vrtić

Vukašin Ljubojev | 1. mart. 2021. | 11:23 | Društvo

Upis dece u Predškolsku ustanovu „Labud Pejović“ Bečej trajaće od 15. do 26. marta. U tom periodu roditelji treba da podnesu zahtev za upis dece u poludnevni i celodnevni boravak. To mogu učiniti lično u objektima ustanove u periodu od 8 do 12 časova ili putem portala E-uprava.

Elektronska prijava moguća je i za decu samohranih roditelja, razvedenih roditelja, decu žrtava nasilja u porodici, decu sa smetnjama u psihofizičkom razvoju, decu iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite. S tim da će roditelji ili staratelji te dece morati da dostave dodatnu dokumentaciju kojom će dokazati svoj status.

Vaspitne grupe će se formirati u zavisnosti od iskazanih interesovanja prijavljenih, u skladu sa resursima predškolske ustanove. U slučaju nedovoljnog broja prijavljene dece ustanova neće biti u mogućnosti da otvori pojedine vaspitne grupe.

Ukoliko dete ne bude primljeno u objekat za koji je prijavljeno Predškolska ustanova ima obavezu da predloži roditelju prijem u objekat u kojem ima mesta.

Roditelji čija su deca rođena u periodu od 1. marta 2015.  godine do 29. februara 2016. godine dužni su da upišu svoje dete u vrtić radi pohađanja Pripremno predškolskog programa, koji je po Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja obavezan.

Upis primljene dece biće realizovan od 10. do 14. maja u periodu od 8 do 12 časova u objektima predškolske ustanove u Bečeju, Bačkom Petrovom Selu, Bačkom Gradištu, Radičeviću, Mileševu i Poljanici.

Od 15. marta podnošenje zahteva za upis dece u vrtić
Ostale vesti iz ove kategorije