Društvo

Ozelenjavanje Bečeja počinje 13. marta

Vukašin Ljubojev | 3. mart. 2021. | 6:47 | Društvo

Polazeći od činjenice da opštini Bečej nedostaje više od 800.000 sadnica, grupa građana „The Mighty Mighty Bechejs” pokrenula je akciju pod nazivom „Ozelenimo Bečej“.

Cilj ove akcije je da aktivira sve savesne, ekološki i društveno svesne građane, koji osećaju potrebu za čistijim vazduhom i zdravijom okolinom za svoju porodicu i sebe i pritom žele nešto da preduzmu po tom pitanju.

Ideja je da se zajedno sa nadležnim organima i institucijama, školama, organizacijama, klubovima i svim voljnim građanima realizuju aktivnosti u cilju dugoročnog i smislenog ozelenjavanja naše opštine.

Nedavno je održan i okrugli sto na kojem je donet zaključak da će biti oformljena radna grupa, sastavljena od građanstva i predstavnika lokalne samouprave kako bi se napravio plan pošumljavanja opštine Bečej, kazao je naš sagovornik.

Lokalna samouprava odobrila je sadnju 500 stabala belog jasena, koji će biti zasađen u saradnji sa JP “Komunalac” Bečej, kaže Tomić.

Svi ljudi koji žele da učestvuju u akciji treba da se do 5. marta prijave putem fejsbuk stanice “Ozelenimo Bečej” kako bi 13. marta bila organizovana prva sadnja stabala. U međuvremenu biće sprovedena nabavka odgovarajućih sadnica. 

Ozelenjavanje Bečeja počinje 13. marta
Ostale vesti iz ove kategorije