Privreda

Bečej primer dobre prakse upravljanja otpadom

Vukašin Ljubojev | 9. jun. 2021. | 8:22 | Privreda

U okviru projekta “Održivo upravljanje otpadom”, koji sprovodi Centar za ekologiju i energiju iz Tuzle, nedavno je realizovana studijska poseta Bečeju i preduzeću “Potisje-Bečej”.

Tom prilikom, predstavnici bečejskog komunalnog preduzeća ugostili su čelnike iz šest opština u Bosni i Hercegovini, gde se realizuje projekat pružanja podrške za uspostavljanje održivog upravljanja otpadom. Pored toga, cilj je da se tim opštinama i njihovim komunalnim preduzećima, između ostalog, pruži pomoć u izradi i inovaciji postojećih strateških dokumenata, čiju funkcionalnost će svaka opština proveriti realizacijom jednog pilot projekta.

U okviru studijskog putovanja u Bečeju, gosti su posetili gradsku deponiju “Botra” gde su prikazani primeri dobre prakse upravljanja otpadom.

Iz Centra za ekologiju i energiju kažu da je ovakvo studijsko putovanje veoma dragoceno, jer učesnici imaju prilike da kroz razmenu dobrih i loših iskustava uvide na koji način drugi sakupljaju i deponuju otpad, te da i sami odaberu pravi metod upravljanja otpadom u budućnosti.

Opširnije o ovoj temi, o iskustvima drugih opština kada je reč o upravljanju otpadom, saznajte večeras u emisiji „Bečejski ugao“ od 20 časova.

Bečej primer dobre prakse upravljanja otpadom
Ostale vesti iz ove kategorije