Sport

„Bečejska desetka“: Veliki broj takmičara i sjajna organizacija trka

Vukašin Ljubojev | 12. jul. 2021. | 9:28 | Sport

Bečejska desetka okupila je 252 trkača iz cele Srbije, a titulom apsolutnog pobednika u trci na 10 kilometara u muškoj konkurenciji okitio se Kristijan Stošić iz Atletskog kluba „Vranjski maratonci“, koji je stazu pretrčao za 35 minuta i 34 sekunde. Među ženama najbrža je bila Nevena Jovanović iz Beogradskog trkačkog kluba BRC sa vremenom od 39 minuta i 42 sekunde.

Održana je i trka na 5 kilometara. Apsolutni pobednik ove deonice bio je Uroš Gutić iz AK Sarajevo sa vremenom od 15. minuta i 44 sekunde, dok se titulom apsolutne pobednice okitila Slađana Stamenković iz AK Crvena Zvezda Beograd.

Manifestaciju su otvorile dečije trke na 200, 400 i 800 metara u kojima je učestvovalo oko 100 osnovaca.

Organizaciju „Bečejske desetke“ potpisuju Atletski klub Bečej i Kancelarija za mlade opštine Bečej.

Priznanja su dodeljena i najbržim Bečejcima. Prvo mesto u muškoj i ženskoj konkurenciji u trci na 10 kilometara osvojili su članovi Atletskog kluba Bečej - Zoltan Horvat i Sanja Gortva. Drugo mesto pripalo je Igoru Prodanovu i Branislavi Stepanov iz AK Bečej, dok su na trećoj poziciji završili Goran Bajić, koji se inače takmiči za AK Apatin, i Biljana Krstonošić.

U trci na 5 kilometara ponovo su najbrži bili članovi AK Bečej - Bojan Miljević sa 17 minuta i 35 sekundi i Marija Pavkov sa 24 minuta i 12 sekundi. Drugo mesto osvojili su Dragan Prodanović iz AK Bečej i Ksenija Medić, dok je treće mesto pripalo Jožefu Fodoru i Teodori Stojić.

Pored apsolutnih pobednika i najbržih Bečejaca, pehari su dodeljeni i trkačima u pet uzrasnih kategorija. Nakon uspešnih trka, učesnici su druženje nastavili na otvorenim bazenima USKAO „Đorđe Predin Badža“.

Inače, organizatori su najavili da će manifestacija naredne godine biti održana u aprilu, kao što je to bio slučaj sa prethodnim izdanjima, a sve u cilju kako bi trkači imali što bolje uslove za takmičenje.

„Bečejska desetka“: Veliki broj takmičara i sjajna organizacija trka
Ostale vesti iz ove kategorije