Društvo

Porodični dan u Bečeju – zabava i za decu i za roditelje

Redakcija TV Bečej | 20. jul. 2021. | 7:54 | Društvo

U organizaciji, Udruženja za očuvanje konjičke tradicije regiona „Soko” Bečej protekle subote po prvi put je održan porodični dan u Bečeju na hipodromu.

Porodice su imale prilike da učestvuju na takmičenju u kuvanju, na vašaru ručnih radova i na kraju dana su mogle uživati u predstavi konjičkog pozorišta pod nazivom „Biser Tise”.

I dok su deca na radionicama za ručne radove isprobala stare igračke, pokušala da naprave različiti nakit od bisera i razne stvari od gline, roditelji su pripremali sastojke za kotlić. Kuvao se gulaš od junetine, na tradicionalan način.

Posle proteklih godinu i po dana svima je nedostajala jedna ovakva manifestacija, gde porodice, kako deca tako i roditelji, mogu da se opuste, druže i zabavljaju, složili su se učesnici.

Programe je pratio celodnevni vašar ručnih radova, gde su se nudili isključivo ručno rađeni predmeti i domaći proizvodi.

Iako se porodični dan održao ove godine po prvi put u Bečeju, organizatori imaju ambiciju da narednih godina ovu manifestaciju učine tradicionalnom, a sve kako bi se što više porodica okupljalo i družilo.

Porodični dan u Bečeju – zabava i za decu i za roditelje
Ostale vesti iz ove kategorije