Privreda

Šezdeset pet miliona evra za akva park i veliki hotel u Bečeju

Vukašin Ljubojev | 2. avgust. 2021. | 10:49 | Privreda

Preduzeće „Artur Bergman“ iz Budimpešte, koje je osnovalo istoimenu ćerku firmu u Srbiji, planira da na površini od 10 hektara nadomak obale Tise u Bečeju izgradi akva park i veliki hotel sa četiri zvezdice. U ovaj projekat trebalo bi da bude investirano oko 65 miliona evra, kazao je generalni direktor „Artur Bergmana“ u Srbiji, Mikloš Gal.

Naime, firma „Duna improvement“, koja je u sprezi sa investitorom, nedavno je od Opštine Bečej kupila pomenute parcele, a pre toga je od „Knežev grupe“ otkupila parcelu koja je predviđena za izgradnju hotela „Tisa garden“.

Radovi na izgradnji velikog kompleksa trebalo bi da počnu za dve godine, kazao je Mikloš Gal.

Vrednost zemljišta koje je Opština Bečej nedavno prodala iznosi 98,1 milion dinara. Taj novac biće investiran u izgradnju sportskog kompleksa kraj Gradskog stadiona na Tisi, kazao je predsednik opštine Bečej, Dragan Tošić.

Inače, „Artur Bergman“ u Zmaj Jovinoj ulici u Bečeju trenutno gradi hotel sa četiri zvezdice, koji bi, kako je najavljeno, trebalo da bude završen dogodine. Vrednost te investicije procenjena je na 2,5 miliona evra.

Šezdeset pet miliona evra za akva park i veliki hotel u Bečeju
Ostale vesti iz ove kategorije