Kultura

U Hotelu „Zlatna obala” u Bečeju održana likovna kolonija

Redakcija TV Bečej | 24. avgust. 2021. | 7:54 | Kultura

Udruženje građana „Da Vinči”iz Bačkog Petrovog Sela protekle subote u Hotelu „Zlatna obala” u Bečeju organizovalo je likovnu koloniju u kojoj je učestvovalo 36 likovnih stvaralaca iz cele Vojvodine.

U likovnoj koloniji učestvovali su slikari iz Zrenjanina, Bačkog Gradišta, Temerina, Pačira, Čoke, Bačke Topole i Bečeja.

Dela koja će krasiti zidove hotela izrađena su raznim tehnikama, od pirografije, preko ulja na platnu, do pastel tehnike, istakla je Anamarija Stanojev, dodajući da je tema bila određena sa ciljem da se promoviše naša pokrajina u krugu posetilaca.

Žužana Melegi je na koloniju došla iz Zrenjanina. Prema njenim rečima već desetak godina uspešno sarađuju sa udruženjem „Da Vinči” i svaki put kad ima priliku učestvuje na raznim kolonijama, jer mnogo voli da stvara i da se druži sa drugim slikarima.

Da je opštini Bečej potreban jedan ovakav objekat ukrašen divnim slikama, istakao je ovom prilikom Igor Brać, menadžer Hotela „Zlatna obala”, dodajući da će i ubuduće nastojati da sarađuju sa umetnicima i da podržavaju ovakva dešavanja.

Učesnici kolonije su posle lepog zajedničkog druženja i rada, svoje slike poklonili Hotelu „Zlatna obala” čije će zidove ubuduće krasiti 36 unikatnih dela.

U Hotelu „Zlatna obala” u Bečeju održana likovna kolonija
Ostale vesti iz ove kategorije