Közélet

A kutaspusztai illegális szemétlerakó felszámolása után, térfigyelő kamera-rendszer lesz felszerelve

Ljubojev Vukašin | 2021. szeptember. 24. | 9:16 | Közélet

A Kutaspuszta melletti illegális szemétlerakó több évtizedes problémája hamarosan megoldódik, ugyanis Óbecse község, a Környezetvédelmi Minisztérium pályázatán, 43 millió dinárt nyert, ennek az ökológiai bombának az eltávolítására Drea bejáratánál.

A hatalmas mennyiségű szemét egészen az útig elterjedt, és a magán mezőgazdasági telkeket is beborítja. Amellett, hogy ez az illegális hulladéklerakó csúf és az emberi hanyagságot tükrözi, súlyosan veszélyezteti a környezetet is, mivel veszélyes hulladékot is tartalmaz.

Az illegális szemétlerakó felszámolása javában folyik, és ezt bizonyítja az az adat is, miszerint naponta mintegy 400 köbméter hulladékot szállítanak el. Az összes szemét az óbecsei Botra hulladéklerakóba kerül, amit a Tiszamente-Óbecse vállalat irányít.

Miután elszállítják a szemetet és megtisztítják ezt a telket, térfigyelő kamera-rendszert szerelnek fel, melynek segítségével bármelyik pillanatban kiderülhet, hogy ki hozza és dobja oda a szemetet, annak ellenére, hogy ezt a törvény tiltja, ezért ezeket az embereket meg fogják büntetni.

A kutaspusztai illegális szemétlerakó felszámolása után, térfigyelő kamera-rendszer lesz felszerelve
Még több hír ebből a kategóriából