Közélet

Táncparádé az óbecsei Petőfi Sándor MK-ban

TV Bečej Redakcija | 2021. szeptember. 28. | 11:10 | Közélet

Társas-tánc, hip-hop, show-tánc és mazsorett-produkció is szerepelt szombaton az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör Táncparádé elnevezésű, nagy hagyománnyal rendelkező műsorán, amelyet 1996 óta minden évben megszerveznek, megünnepelve ezáltal a tánc sokszínűségét.

A másfél órás műsor alatt  az eseményen öt vajdasági csoport mintegy 150 táncosa mutatkozott be az óbecsei közönségnek. A házigazdák mellett, fellépett az adai Venus+ tánccsoport, a Moholon és Zentán működő Merkur-Midnight táncegyüttes, a királyhalmi Rhytmical Dance Club és a péterrévei dr. Kiss Imre Művelődési Kör modern tánccsoportja.

A tánc, mint minden más művészet, közösségre nevel, közösséget alkot, a közösség élményét adja.

Sárkány Krisztína, a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör modern tánccsoportjainak vezetője elmondta, hogy 29 éve, megszakítás nélkül, négy korcsoportban, több mint 60 gyermekkel dolgoznak, akik heti rendszerességgel járnak a próbákra. Több fellépésük is volt már, és a hazai, valamint a külföldi  versenyeken is sikeresen szerepelnek.

Az óbecsei Petőfi Sándor MK társas és modern tánccsoportjának tagjai elmondták, hogy számukra sokat jelent a tánc, szeretnek próbákra és versenyekre járni, mert az évek során egy jó társaság, barátság és családias légkör alakult ki.

Beretka Karina 15 éve táncol, és bár nagyon szeret táncolni, a továbbtanulás miatt, most kénytelen elbúcsúzni a csoporttól, ez volt az utolsó fellépése.

A rendezvény a budapesti Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt, az óbecsei önkormányzat és a Kaktusz virágüzlet támogatásával valósult meg.

Táncparádé az óbecsei Petőfi Sándor MK-ban
Még több hír ebből a kategóriából